Site en françaisView this website in English Zoeken

Communicatiedienst

Het BIRA beschikt over didactisch materiaal om de aeronomie bij het grote publiek bekend te maken. Er is bijvoorbeeld deze website die de activiteiten van ons federaal instituut presenteert.

Ook stelt het BIRA zich voor op zogenaamde “permanente” tentoonstellingsplaatsen:

Daarnaast neemt het BIRA ook deel aan evenementen en/of tijdelijke tentoonstellingen in verband met de actualiteit. Daarvoor stelt het materiaal ter beschikking of wordt dat speciaal voor de gelegenheid aangemaakt.

Space Quiz Space Quiz

In samenwerking met de betrokken wetenschappers verspreidt het communicatieteam regelmatig persberichten naar de Belgische pers. Onze onderzoeksthema's en activiteiten hebben een brede weerklank gevonden bij diverse media zoals televisiezenders, de geschreven pers en tijdschriften, en verscheidene vooraanstaande websites.

De communicatiecel publiceerde verder ook een reeks informatiefiches op papier over de belangrijkste onderzoeksthema's als ozon, planetaire atmosferen, luchtkwaliteit, klimaat,...

Contact: Karolien Lefever

 

*Scholen die ons willen bezoeken kunnen meer leren over onze activiteiten in het Planetarium van de Koninklijke Sterrenwacht van België, één van de grootste planetaria in Europa.

Link naar de website van het Federaal Wetenschapsbeleid
Link naar de Federale Portaalsite