Site en françaisView this website in English Zoeken

Aeronomie-diensten

Het Koninklijk Belgisch Instituut voor Ruimte-Aeronomie (BIRA), erkend voor zijn werk op het vlak van ruimtefysica en van fysica en chemie van de atmosferen, zet zijn onderzoek om in toepassingen en dienstverlening ten gunste van de overheidssector, de industrie, de wetenschappers en de burgers.

Sommige diensten zijn operationeel, wat wil zeggen dat ze steeds beschikbaar zijn en voor een langere periode. Andere diensten ontwikkelen vooral innoverende softwareprogramma's. Wat ze gemeen hebben, zijn een belangrijk technologisch aspect en een grote aandacht voor de noden van de gebruikers.

Onze wetenschappers en ingenieurs werken nauw samen om deze diensten te ontwikkelen. Hun onderzoekswerk en vaardigheden komen hierdoor in de schijnwerpers te staan. De dienstverlening draait vooral rond het controleren en het voorspellen van de atmosferische samenstelling, de zonnestraling en de ruimteomgeving.

COPERNICUS

 

De activiteiten van de afdeling Wetenschappelijke Diensten en Operaties (organigram BIRA) kaderen perfect binnen de Europese programma's COPERNICUS, ISS (International Space Station) en SSA (Space Situational Awareness).

 

Link naar de website van het Federaal Wetenschapsbeleid
Link naar de Federale Portaalsite