Skip to main content

Tentoonstelling in het Koninklijk Paleis van Brussel

2022-07-13

De 15de editie van de tentoonstelling Wetenschap & Cultuur in het Koninklijk Paleis wordt voorgesteld door het Federaal Wetenschapsbeleid (BELSPO) van 23 juli tot 28 augustus. Registratie verplicht!

Na een afwezigheid van twee jaar is het eindelijk weer tijd om de tien federale wetenschappelijke onderzoeks- en culturele instellingen te ontdekken in de Grote Galerij van het Koninklijk Paleis zelf ! Onder de titel "Onze toekomst veiligstellen" toont de expo dit jaar van elke partner een kunstwerk, een artefact, een wetenschappelijk instrument of een model dat symbool staat voor de doelstellingen van deze instellingen om te streven naar een betere toekomst. Daarnaast wordt de opdracht van elke instelling
afzonderlijk in het licht gesteld aan de hand van een reeks foto’s, met de bedoeling het grote publiek te wijzen op de belangrijke rol van het Belgische wetenschapsbeleid op nationaal en internationaal vlak.

De tentoonstelling is GRATIS, dus aarzel niet om te komen genieten van de rijkdom aan kennis en cultureel erfgoed die België te bieden heeft.

📅 Van 23 juli tot 28 augustus 2022
🕥 10.30 u. tot 17.00 u. (laatste bezoekers mogen tot 15.45 u. binnen)
🎫 Gratis toegang - maandag gesloten
! Registratie verplicht op https://royal.belspo.be/
Maandag 15 augustus (open)/ Dinsdag 16 augustus (gesloten)

Poster for the exhibition

News image 1
News image legend 1
Tijdens de laatste tentoonstelling, die plaatsvond in 2019 en de titel "De Maan" droeg, presenteerde het BIRA haar bijdrage aan de verkenning van Jupiter en zijn ijsmanen.