Site en françaisView this website in English Zoeken
Vacatures Volg ons op Volge ons op Facebook en Twitter Volg ons op Facebook Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter

Operations Engineer

Het Belgian User Support and Operations Centre (B.USOC) is op zoek naar een nieuw lid voor het team van operations engineers voor het operationeel beheer van wetenschappelijke experimenten aan boord van het Internationale Ruimtestation (ISS).

Het B.USOC is verantwoordelijke voor meerdere payloads momenteel aan boord van het ISS, zoals het FSL-rack (Fluid Science Laboratory) en het ASIM-platform (Atmosphere-Space Interactions Monitor). Het werk wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met verschillende centra van de Europese Ruimtevaartorganisatie (ESA).

Vereisten:

  • Masterdiploma ingenieur (burgerlijke of industrieel) of van een wetenschappelijke opleiding in het universitaire onderwijs (2de cyclus) of het hoger onderwijs van lange type (2de cyclus).
  • Indien het diploma behaald werd in een ander land dan België, dan moet een aanvraag voor gelijkwaardigheid reeds ingediend zijn.
  • Uitstekende communicatievaardigheden in het Engels (mondeling en schriftelijk).

Volledige functie-omschrijving (referentie: “B.USOC_OPERATIONS_ENGINEER”) (.pdf)

 

Internship “Development of a Mobile-DOAS Viewer”.

The Belgian Institute for Space Aeronomy is looking for a student to develop a server with webinterface for near real-time map visualization of mobileDOAS measurements of trace gas concentrations such as NO2. This could be done in the framework of a thesis or internship.

The BIRA-IASB Aeromobil is a mobile remote sensing instrument, developed to measure trace gas concentrations which are strongly linked to air quality/pollution.

Candidate profile:

  • Bachelor or Master study – ICT option
  • A general interest in atmospheric chemistry/physics, air quality and/or geoscience is an asset

Detailed job description (reference: “D31_STUDENT”) (.pdf)

 

Spontane sollicitaties

Je kan niet spontaan solliciteren voor een contractuele administratief-technische functie bij de Federale overheidsinstellingen en dus ook niet bij het koninklijk Belgisch Instituut voor Ruimte-Aeronomie (BIRA).

SELORAlle openstaande betrekkingen bij de Federale overheidsinstellingen worden namelijk bekendgemaakt en ingevuld via SELOR, het selectiebureau van de Federale overheid.

Volledig artikel over spontaan solliciteren

 

Link naar de website van het Federaal Wetenschapsbeleid
Link naar de Federale Portaalsite