Skip to main content

Digitalisering van historisch wetenschappelijk erfgoed

Research Topic Chapter
News flash intro
DOCUMENTATIE
Het documentatiecentrum engageert zich om de publicaties van het Instituut te digitaliseren en publiek toegankelijk te maken via ORFEO, de Federal Open Access Repository. De Aeronomica Acta, een voormalig tijdschrift uitgegeven door het Instituut, werd volledig gedigitaliseerd. Deze unieke collectie bestaat uit meer dan 400 publicaties, die baanbrekend wetenschappelijk onderzoek vertegenwoordigen. ORFEO geeft momenteel toegang tot meer dan 3100 BIRA-publicaties vanaf 1959 en waarborgt op die manier hun bewaring en toegankelijkheid. Door deel te nemen aan DIGIT-04 zal BIRA het huidige project uitbreiden naar foto’s, negatieven en film.
Body text

Het documentatiecentrum houdt zich bezig met het digitaliseren van de historische publicaties van het Instituut en maakt deze toegankelijk voor het publiek via ORFEO, de Federal Open Access Repository.

De Aeronomica Acta, een tijdschrift dat eerder door het Instituut werd gepubliceerd, werd volledig gedigitaliseerd. Deze unieke collectie bestaat uit meer dan 400 publicaties die baanbrekend wetenschappelijk onderzoek vertegenwoordigen.

Als gevolg van het digitaliseringsproject bezit ORFEO momenteel alle BIRA-publicaties, waardoor vanaf 1959 continu toegang blijft bestaan tot meer dan 3100 publicaties.

Door deel te nemen aan DIGIT-04, het federale digitaliseringsprogramma (2019-2024), zal het BIRA het huidige project uitbreiden, inclusief de digitalisering van foto's, negatieven en film.

Publication date