Skip to main content

Repositories en de Open Science uitdaging

Research Topic Chapter
News flash intro
DOCUMENTATIE
De Open Science-beweging transformeert in hoog tempo het landschap van het beheer en de verspreiding van wetenschappelijke onderzoeksgegevens en artikels, een belangrijke output van het Instituut. De H2020 Open Research Data Pilot, het FAIR Data Actions Plan en de European Open Science Cloud (EOSC) zijn slechts enkele recente initiatieven die de noodzaak benadrukken om te voldoen aan de evoluerende vereisten voor institutionele repositories. Het documentatiecentrum van het BIRA blijft zich inspannen om te voldoen aan de normen vastgesteld door beleidsmakers en fi nancierende instanties, en past de institutionele Data Repository en publicatie repository overeenkomstig aan.
Body text

De Open Science-beweging verandert snel het landschap van onderzoeksdatabeheer en verspreiding van wetenschappelijke informatie.

De H2020 Open Research Data Pilot, het FAIR Data Action Plan en de European Open Science Cloud (EOSC) zijn slechts enkele recente initiatieven die de noodzaak benadrukken om te voldoen aan de veranderende eisen voor institutionele repositories.

Om aan deze richtlijnen te voldoen heeft de institutionele Research Data Repository een groot aantal wijzigingen doorgevoerd, bijvoorbeeld doi-opdracht, licentiedefinitie en metadata-verrijking.

ORFEO, de publicatie-repository van het BIRA, werd uitgerust met nieuwe functies en geïndexeerd met zoekmachines.

Het documentatiecentrum blijft zich inzetten om te voldoen aan de gestelde normen van beleidsmakers en financieringsinstanties.

Publication date